Pageview
afo
yeryüzüne düşen bilgi tanesi

Bilgisayarınızda Olması Gereken Programlar

Bilgisayarınızda Olması Gereken Programlar ve Kısa Tanımları

Bırakın artık eski programları bilgisayarınızı daha verimli kullanabilmeniz için aşağıdaki listeyi incelemenizi öneriyorum.

Lightshot – Ekran Fotoğrafı çekmek için kullanabileceğiniz bir program birde kısayol tuşunu CTRL+Q yapar seçtiğiniz alanı CTRL+C ile kopyalar CTRL+V ile de WHatsapp Telegram gibi programlara yapıştır dediğiniz anda hızlı bir şekilde foto atabilirsiniz. Hem masa üstüne kaydetmemiş olursunuz.

Kurulumun sonunda çıkan Yandex gibi ek kurulumların tikini kaldırmayı unutmayın.

Lightshothttps://app.prntscr.com/tr/index.html <- İndir

7-Zip – Sıkıştırma programıdır. Ancak tamamiyle ücretsiz olması gerçekten çok tatlı. Hala Winrar geliyor bazı yerlerde önüme. Kaldırın artık. (Dosya veya klasör sağ tık yaptığınızda Arşivle Seçeneği ile Şifreli Zip oluştrabilirsiniz.)

7-Ziphttps://www.7-zip.org/download.html <- İndir

Anydesk  – Uzak Masaüstü programı sayesinde uzaktan bilgisayarınıza ulaşabilirsiniz. Telefonunuzdan ve diğer bilgisayarlardan bilgisayarınıza bağlanmayı sağlar. Teamviewer’ı tahtından eden program diyebiliriz artık. WOL – Wake on Lan özelliği ile kullanabilirseniz oldukça faydalı olabiliyor.

AnyDeskhttps://anydesk.com/tr <- İndir

Telegram Mesajlaşma Programı gerçekten Telegram Uygulaması Mesajlaşma için oldukça başarılı. Hem telefonunuz hem de bilgisayarınız için olmazsa olmaz.

Telegram Dekstophttps://desktop.telegram.org/ <- İndir

SpeedTest – İnternetinizin Hızını ölçmek için oldukça başarılı bir uygulama ve Microsoft Store üzerinden doğrudan indirebilirsiniz. Sitesinden de bulabilirsiniz.

SpeesTesthttps://www.speedtest.net/apps/windows <- İndir

Google Drive – Google’ın size sağlamış olduğu bulut depolama alanı ile tüm verilerinize telefonlarınızdan ulaşabilirsiniz.

Google Drive Backup programı ile istediğiniz klasöre dosyaları yansıt diyerek senkronize bir şekilde bulut alanınızı yönetebilirsiniz.

Google Drive – https://www.google.com/drive/download/ <- İndir

Microsoft To-Do ile birlikte yapılacaklar listeniz oldukça akıllı hale gelebilir. Tekrarlı yaptığınız işleri bir hatırlatma döngüsüne sokabilirsiniz.

Microsoft To-Dohttps://www.microsoft.com/store/productId/9NBLGGH5R558 <- İndir

Keepass – Offline Şifre depolama aracı olarak senelerdir kullandığım bir şifre depolama aracıdır. Google Drive içerisinde tutarsanız senkronize olarak diğer cihazlarınızdan da şifrelerinize ulaşabilirsiniz.

Keepasshttps://keepass.info/news/n230603_2.54.html <- İndir

İnternet Download Manager – Hala benim gözümde oldukça başarılı bu listede tek ücretli olan İndirme Programıdır. Lisansı ömür boyu olarak satılmaktadır.

İnternet Download Managerhttps://www.internetdownloadmanager.com/download.html <- İndir

Msi After Burner – Özellikle oyun oynayan kullanıcılar için ekran kartı ısısına göre fan hızını ayarlamada yardımcı bir programdır. Ayrıca overclock yapmayı da sağlar.

MSI After Burnerhttps://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards <- İndir

Resilio Sync – Resilio Sync P2P (Uçtan uca) dosya senkronizasyonu yapmanızı sağlayan bir programdır. Google Drive’dan farkı dosyalarınızı barındırmak için Google Drive Sunucularında dosyalarınız saklanmaz. Doğrudan kendi bilgisayarınızda saklanır ve dosyalara erişimi olan kişilerin cihazlarında saklanır. Ancak mobil cihazlarda doğrudan indirmeyeceği için dosyaların hepsinin telefon belleğine senkron olduğundan emin olun. Yedekleme içinde kullanılabilir ancak diğer cihazda sildiğiniz dosya diğer cihazlardan da silinir.

Resiliohttps://www.resilio.com/individuals/ <- İndir (Free Download içerisinden Home User’ı seçip indirebilirsiniz.)

Diğer Verimlilik Uygulamaları ve Yöntemleri

Bilgisayarınızdan DLNA hizmetini kullanmayı denediniz mi bilemiyorum ancak Windows Medya Sunucusunu bilgisayarınızda aktif ederek Bilgisayar üzerindeki video ve resimlere aynı ağa bağlı olan televizyonunuzdan doğrudan izleyebilirsiniz. Flash bellek taşımanız gerekmeyecektir. İlgili Yazı: https://afolog.com/dlna-nedir-nasil-kullanilir/

Dns değişikliği -> Dot servisi kullanmaya kesinlikle göz atmanız gerekmektedir.

Torrent kullanımı kesinlikle değerlendirin. qTorrent’i deneyebilirsiniz. Bazı sitelerden faydalanabilirsiniz. -> İndirdiklerinizi DLNA dizininize kaydederseniz mükemmel bir medya ulaşım arıcına dönüşebilir.

logs
--> Tüm Konuları Görmek için Tıkla